Vuilafvoer

vuilafvoer

 

Afval

Al het huisvuil dient in de perscontainer te worden gedeponeerd. Dit is de grote groene container aan het begin van het plein. De containerklep bevindt zich aan de kant van het gebouwtje waar ook een opstapje is. De containerklep gaat open door je sleutel in te steken en deze een kwartslag te draaien. Je hoort dan een klik, waarna je de klep kan openen. Vergeet niet je sleutel te verwijderen!

Is de container defect of vol? Laat dan je vuil achter in een van de grijze containers van de gemeente Rotterdam aan de overkant van het plein, naast de flats. Laat NOOIT je vuil achter op het terrein, naast de containers, in het trappenhuis, de gang of op het balkon, hiervoor geldt een boetebeleid!

 

Grofvuil

Grofvuil is alles wat niet in een minicontainer of vuilniszak past, zoals meubilair of elektrische apparaten. Voor het laten ophalen van grofvuil dien je een afspraak te maken bij de Gemeente Rotterdam. Het grofvuil wordt dan gratis opgehaald.

  • Maak vóórdat je grofvuil buiten zet een afspraak bij Roteb, bel voor een afspraak het telefoonnummer van de gemeente Rotterdam: 14 010
  • Klik hier om online een afspraak te maken voor grofvuil
  • Als je een afspraak hebt gemaakt kun je het grofvuil vanaf 6.00 op de dag van de afspraak naast de perscontainer deponeren. Zorg dat de Roteb weet waar zij de spullen moeten verwijderen.

Let op: laat dus geen grofvuil achter zonder afspraak! Ook hier worden boetes voor gegeven door de Roteb. Ook vanuit de wooncommissie kan hiervoor bekeurd worden.