Fietsenactie

fietsenstalling

 

Jaarlijks wordt een fietsen- en berghokken opruimactie gehouden in Woongebouw de Koningslaan.  Fietsen die langdurig niet gebruikt worden of zijn achtergelaten worden door de wooncommissie opgeruimd om zo genoeg stallingscapaciteit te behouden in de fietsenstallingen en fietsenrekken. Daarnaast wordt tijdens deze opruimdag ook alle fietsenstallingen gecontroleerd op achtergelaten spullen. 

 

Hoe gaat deze fietsen- en berghokken opruimactie in zijn werk?
  1. De fietsen- en berghokken opruimactie wordt 4 weken van tevoren aangekondigd middels een e-mail en een bericht op de Facebookpagina. 
  2. Om te weten welke fietsen in gebruik zijn, kan iedere bewoner met het spreekuur een fietsensticker ophalen. Deze fietsensticker wordt duidelijk zichtbaar op de fiets (het liefst achterspatbord)geplakt en is het teken voor de wooncommissie dat deze fiets gebruikt wordt door een bewoner. Let op: ieder jaar wordt een nieuwe sticker gebruikt, stickers van het voorgaande jaar gelden dus niet!
  3. Bewoners krijgen een week voorafgaand aan de fietsenactie een herinnering per mail over de datum van de opruimdag. Bewoners die meer dan één fiets hebben kunnen tijdens het spreekuur een extra sticker ophalen.
  4. Tijdens de fietsenactie verwijderd de wooncommissie alle fietsen zonder sticker uit de fietsenstallingen en fietsenrekken. Fietswrakken en grof vuil uit de fietsenstallingen worden naar het Milieupark gebracht. Alle fietsen worden opgeslagen in opslagruimtes van de wooncommissie.
  5. De fietsen worden minimaal acht weken bewaard. Bewoners die vergeten zijn een sticker op de fiets te plakken of om andere redenen de aankondiging hebben gemist, krijgen op deze manier de gelegenheid om hun fiets tijdens het spreekuur op te halen. De fietsen worden meegegeven mits de bewoner een passende sleutel heeft en tegen betaling van 10 euro.

 

Vragen over de fietsenactie? Stuur een mail naar de beheerder of loop langs tijdens het spreekuur.